Piskóta
A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan a habhoz forgatjuk, végül hozzáadjuk a tojássárgás keveréket is.
A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk.
Krém és töltelék
A habtejszínt kemény habbá verjük. Az epret enyhén összetörjük, majd ízlés szerinti mennyiségben a tejszínhabhoz keverjük. A zselatint a vízben feloldjuk, és a gyümölcsös krémhez adjuk.
A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy egy kevés krémet hagyjunk az oldal és a teteje bevonásához. A tortát hűtőben dermesztjük.
Díszítés
Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk meg, a tetejét pedig tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.
Tipp
A töltelékhez keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát, hogy még frissebb ízt kapjon. Ha szezonon kívül készítjük, a friss eper helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, amit felengedés után lecsepegtetünk.