Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 4 dl cukrászhab
  • eper
  • 7 g zselatin
  • 0,6 dl víz
  • szeletelt mandula

Elkészítése

Piskóta

A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan a habhoz forgatjuk, végül hozzáadjuk a tojássárgás keveréket is.

A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk.

Krém és töltelék

A habtejszínt kemény habbá verjük. Az epret enyhén összetörjük, majd ízlés szerinti mennyiségben a tejszínhabhoz keverjük. A zselatint a vízben feloldjuk, és a gyümölcsös krémhez adjuk.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy egy kevés krémet hagyjunk az oldal és a teteje bevonásához. A tortát hűtőben dermesztjük.

Díszítés

Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk meg, a tetejét pedig tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.

Tipp

A töltelékhez keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát, hogy még frissebb ízt kapjon. Ha szezonon kívül készítjük, a friss eper helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, amit felengedés után lecsepegtetünk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-epertorta-2/