Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tejszínes gesztenyetorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A torta alap elkészítése A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény habot kapunk, hozzákeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert pudingport. A masszát kerek tortaformába öntjük, majd megsütjük. Miután a tortalap kihűlt, kettévágjuk, hogy két réteget kapjunk. A piskótatekercs elkészítése A piskótatekercshez hasonlóan készítjük el a tésztát, de itt nem használunk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.08.26.

Kerek tortalaphoz

Piskóta tekercshez

Csoki krémhez

Gesztenye töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítése

A torta alap elkészítése

A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény habot kapunk, hozzákeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert pudingport. A masszát kerek tortaformába öntjük, majd megsütjük. Miután a tortalap kihűlt, kettévágjuk, hogy két réteget kapjunk.

A piskótatekercs elkészítése

A piskótatekercshez hasonlóan készítjük el a tésztát, de itt nem használunk sütőport. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Amikor elkészült, vizes konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A csokikrém és a gesztenyekrém elkészítése

A csokikrémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét összekeverjük porcukorral és rummal. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, majd melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gesztenyés keveréket, végül a kihűlt zselatint is hozzáadjuk.

A torta összeállítása

A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokikrémmel, majd újra feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós tortalapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, majd körben elhelyezzük a piskótatekercseket. A maradék gesztenyekrémet a tekercsekre kenjük, végül ráhelyezzük a másik tortalapot.

A torta díszítése

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint. Ezzel a habbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Tetszés szerint habrózsákat készítünk a tetejére.

Sztori

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. A díszítéshez egyszerű vajkrémet használtam, amelyet megfeleztem, és az egyik felébe kakaóport kevertem. Az egyszerűség ellenére mindenki nagyon szerette!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is