Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kerek tortalaphoz

  • 3 db tojás
  • 11 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor

Piskóta tekercshez

  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 11 dkg kristálycukor

Csoki krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Gesztenye töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum (vagy egy kevés rumaroma )
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 5 dl habtejszín

Díszítéshez

  • 3 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál zselatinpor
Tejszínes gesztenyetorta

Elkészítése

A torta alap elkészítése

A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény habot kapunk, hozzákeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert pudingport. A masszát kerek tortaformába öntjük, majd megsütjük. Miután a tortalap kihűlt, kettévágjuk, hogy két réteget kapjunk.

A piskótatekercs elkészítése

A piskótatekercshez hasonlóan készítjük el a tésztát, de itt nem használunk sütőport. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Amikor elkészült, vizes konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A csokikrém és a gesztenyekrém elkészítése

A csokikrémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét összekeverjük porcukorral és rummal. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, majd melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gesztenyés keveréket, végül a kihűlt zselatint is hozzáadjuk.

A torta összeállítása

A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokikrémmel, majd újra feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós tortalapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, majd körben elhelyezzük a piskótatekercseket. A maradék gesztenyekrémet a tekercsekre kenjük, végül ráhelyezzük a másik tortalapot.

A torta díszítése

A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint. Ezzel a habbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Tetszés szerint habrózsákat készítünk a tetejére.

Sztori

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. A díszítéshez egyszerű vajkrémet használtam, amelyet megfeleztem, és az egyik felébe kakaóport kevertem. Az egyszerűség ellenére mindenki nagyon szerette!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-gesztenyetorta/