Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes kókusztorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a cukor felével habosra verjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és könnyedén összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A hideg pudingot gépi habverővel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne darabok. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudingos krémhez keverjük.

Összeállítás

A kihűlt piskótát három lapra vágjuk. Az alsó és középső lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a felső lapot. A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal vonjuk be, ízlés szerint kókuszreszelékkel, gyümölccsel vagy tortazselével díszíthetjük.

Tipp

Az ananász különösen jól illik a kókuszos ízekhez, ezért tehetünk a torta tetejére ananászdarabokat, amelyeket tortazselével is bevonhatunk. Ha egyszerűbb változatot szeretnénk, díszítésnek elegendő a kókuszreszelék is.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-kokusztorta/