Tészta elkészítése
A tojások sárgáját a cukor felével habosra verjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és könnyedén összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
A pudingport a tejjel és a cukorral a csomagolás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A hideg pudingot gépi habverővel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne darabok. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudingos krémhez keverjük.
Összeállítás
A kihűlt piskótát három lapra vágjuk. Az alsó és középső lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a felső lapot. A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal vonjuk be, ízlés szerint kókuszreszelékkel, gyümölccsel vagy tortazselével díszíthetjük.
Tipp
Az ananász különösen jól illik a kókuszos ízekhez, ezért tehetünk a torta tetejére ananászdarabokat, amelyeket tortazselével is bevonhatunk. Ha egyszerűbb változatot szeretnénk, díszítésnek elegendő a kókuszreszelék is.