Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes rizstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 1 teáskanál margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 g zselatin (20 g)
  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 csomag gyümölcskocsonya por
  • 20 dkg gyümölcs (ízlés szerint lehet eper, ananász, meggy, kivi, banán... stb)

Tészta

  • 1 db kerek piskóta

Tészta2

  • 35 dkg kakaós keksz (darálva )
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

Alap elkészítése

Ha piskótalappal dolgozunk, azt egyszerűen a tortaforma aljába tesszük. Ha kekszes alapot készítünk, a darált kakaós kekszet összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, majd a forma (26 cm) aljába egyenletesen belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

Rizses-tejszínes krém

A rizst a tejben a cukorral puhára főzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg rizshez óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint 1,5 dl vízben feloldjuk, langyosra hűtjük, majd a rizses-tejszínes krémhez keverjük.

Összeállítás

A rizses masszát a piskótára vagy kekszes alapra öntjük, kicsit dermesztjük, majd a tetejét kirakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel (eper, meggy, kivi, banán, ananász). Közben a gyümölcskocsonyát a csomagolás szerint (1,5 csomag por 4,5 dl vízzel) elkészítjük, és langyosan a gyümölcsökre öntjük.

A tortát néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A tortát még különlegesebbé tehetjük, ha a rizs főzővizébe kevés vaníliát vagy fahéjat teszünk. A gyümölcskocsonyát ízlés szerint akár színezhetjük is, így még látványosabb desszertet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-rizstorta/