Alap elkészítése
Ha piskótalappal dolgozunk, azt egyszerűen a tortaforma aljába tesszük. Ha kekszes alapot készítünk, a darált kakaós kekszet összedolgozzuk az olvasztott margarinnal, majd a forma (26 cm) aljába egyenletesen belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
Rizses-tejszínes krém
A rizst a tejben a cukorral puhára főzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A hideg rizshez óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint 1,5 dl vízben feloldjuk, langyosra hűtjük, majd a rizses-tejszínes krémhez keverjük.
Összeállítás
A rizses masszát a piskótára vagy kekszes alapra öntjük, kicsit dermesztjük, majd a tetejét kirakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel (eper, meggy, kivi, banán, ananász). Közben a gyümölcskocsonyát a csomagolás szerint (1,5 csomag por 4,5 dl vízzel) elkészítjük, és langyosan a gyümölcsökre öntjük.
A tortát néhány órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A tortát még különlegesebbé tehetjük, ha a rizs főzővizébe kevés vaníliát vagy fahéjat teszünk. A gyümölcskocsonyát ízlés szerint akár színezhetjük is, így még látványosabb desszertet kapunk.