Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-túró torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 16 dkg rétesliszt

Krém

  • 0,5 kg túró
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag zselatin fix
  • lekvár

Díszítéshez

  • 1 dl habtejszín
  • őszibarack befőtt
  • szeletelt mandula

Elkészítése

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, hogy egynemű masszát kapjunk.

Egy keveset a tojásfehérje habból a masszához adunk, hogy lazítsuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék habot.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát teljesen kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk. Mindkét lapot ízlés szerint megkenjük lekvárral.

Krém:

A krém hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, hogy lágy, könnyen kenhető állagot kapjunk.

Összeállítás:

A tortalapokat betöltjük a krémmel, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle.

Díszítés:

A tortát tejszínhabbal, barackbefőtt szeletekkel és szeletelt mandulával ízlés szerint díszítjük.

Tálalás:

A tortát szeletelve kínáljuk, hűtve a legjobb. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tejszines-turo-torta/