Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túrótorták

Tejszínes túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 3 db tojás 6 dkg kristálycukor 7,5 dkg finomliszt A túrókrémhez: 50 dkg túró 4 dl tejszín 10 dkg cukor 1 reszelt citrom héja 2 csomag vaníliás cukor 5 g zselatin 4 ek hideg víz A zseléhez és a díszítéshez: 20-30 dkg bármilyen gyümölcs – eper, ribizli, meggy (ezekkel a legfinomabb) 4 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsas Eszter
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 6 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg finomliszt

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 g zselatin
  • 4 ek hideg víz

A zseléhez és a díszítéshez:

  • 20-30 dkg bármilyen gyümölcs – eper, ribizli, meggy (ezekkel a legfinomabb)
  • 4 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 25 g zselatin
  • piros festék

Az oldalára:

  • kevés tejszínhab
  • kekszmorzsa


Elkészítése:

A tojássárgáját a cukor egyharmadával kihabosítjuk, a fehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verjük és a lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjéhez hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet óvatosan belekeverjük. A masszát kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába töltjük, 1 db kerek lapot kell sütni belőle. 160°C-on kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.. Még melegen megfordítjuk egy sütőpapíron, úgy hűljön ki.

A túrót megízesítjük és kikeverjük a cukorral a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. A zselatint hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni, majd folyékonyra melegítjük a mikróban. Hozzácsurgatjuk a krémhez és belekeverjük.

A tortaforma aljába beletesszük a piskótát és rátesszük a krémet. A tetejét késsel vagy habkártyával egyenesre simítjuk. Betesszük hűtőbe, (vagy a fagyasztóba) pár órára.

A megmosott félbevágott epreket rátesszük a torta tetejére.  A zselatint a vízzel és a cukorral felfőzzük, megszínezzük a piros festékkel. Ha kihűlt, de még folyékony állagú, akkor ráöntjük a torta tetejére.

Visszatesszük a hűtőbe hogy megszilárduljon a teteje.

Miután kivettük a hűtőből körbekenjük az oldalát tejszínnel és bepanírozzuk kekszmorzsával.

[box style=”info”]Főleg tavasszal, és nyáron készíthető, igen közkedvelt krémesen könnyű torta. Azonban az év bármilyen szakaszában el lehet készíteni az idénygyümölcsökből. Télen például akár banánnal, ananászkonzervvel is. 🙂 🙂 :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsas Eszter
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is