Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és zöld ételfestékkel. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Nagy gáztepsiben megsütjük a tésztát. Ha megsült, vizes konyharuhával feltekerjük és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, újra felcsavarjuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk a piskótatekercset.
Egy edényt kibélelünk fóliával úgy, hogy mindenhol befedje. Az alját és az oldalát körberakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatin fixet, majd tovább verjük, míg kemény krémet nem kapunk. Betöltjük a krémet a körberakott formába, majd a tetejére is teszünk a piskótatekercsből. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.
Marcipánból megformázzuk a teknős fejét, lábait és farkincáját. A szemeket mazsolából, a nyelvet pillecukorból készítjük el.
Kiborítjuk egy tányérra a piskótatekercses süteményt, levesszük róla a fóliát, és a helyére illesztjük a teknős részeit.
