Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Teknős torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • 1 kanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • zöld ételfesték
  • lekvár
  • 0,5 liter tejszínhab
  • 4 doboz meggyes joghurt
  • 1 csomag zselatin fix
  • marcipán

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és zöld ételfestékkel. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Nagy gáztepsiben megsütjük a tésztát. Ha megsült, vizes konyharuhával feltekerjük és megvárjuk, míg kihűl. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, újra felcsavarjuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk a piskótatekercset.

Egy edényt kibélelünk fóliával úgy, hogy mindenhol befedje. Az alját és az oldalát körberakjuk a felszeletelt piskótatekercsekkel. A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a joghurtot és a zselatin fixet, majd tovább verjük, míg kemény krémet nem kapunk. Betöltjük a krémet a körberakott formába, majd a tetejére is teszünk a piskótatekercsből. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Marcipánból megformázzuk a teknős fejét, lábait és farkincáját. A szemeket mazsolából, a nyelvet pillecukorból készítjük el.

Kiborítjuk egy tányérra a piskótatekercses süteményt, levesszük róla a fóliát, és a helyére illesztjük a teknős részeit.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/teknos-torta/