A pudingot a szokásos módon elkészítjük. Néha kevergetve kihűtjük, majd apránként hozzáadjuk a túrót és a zselatint. A piskótatallérokat lekvárral összeragasztjuk.
Egy nagy tálat kibélelünk fóliával. Elkezdjük rétegezni: teszünk bele egy réteg krémet, majd egy sor piskótát, és ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejét is lefóliázzuk, és másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap kiborítjuk egy tálcára, és eltávolítjuk a fóliát. Felszeleteljük a meghámozott kivit, és beborítjuk vele a tortát. A meghámozott banánból fogvájó segítségével lábakat és farkot készítünk, majd az almából, narancsból és cseresznyéből elkészítjük a teknős fejét.
Színtelen tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, és ecsettel lekenjük a teknőst, hogy szép fényes legyen.