Elkészítése
A tészta összetevőit egyszerűen összedolgozom egy robotgép segítségével, majd az így kapott tésztát egy vajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
A krémhez először a meggybefőttet leszűröm. A befőtt levét összekeverem a tojással, a cukorral és a liszttel, és gőz felett addig főzöm, amíg sűrű krémmé nem válik. Miután a krém kihűlt, hozzákeverem a keményre felvert habtejszínt, majd lazán beleforgatom a meggyet is. Ezzel lesz kész a töltelék.
A fondant elkészítéséhez kiolajozok egy műanyag tálat, és abban mikrohullámú sütőben megolvasztom a pillecukrot. A folyamat során többször megforgatom és megrázom, hogy egyenletesen olvadjon. Miután megolvadt, egy kiolajozott és porcukorral bőven megszórt munkalapra öntöm, majd elkezdem gyúrni. A kezdeti ragadósságot úgy oldom meg, hogy margarinnal bekenem a kezem, és többször hintem rá porcukrot, néha keményítőt is hozzáadok. Sokáig gyúrom, míg a fondant eléri a megfelelő állagot. A fondantot dupla fóliába csomagolom, és minimum 24 órára a hűtőbe teszem. Használat előtt legalább 1 órával előveszem a hűtőből, hogy könnyebben dolgozhassak vele.
A tortát két rétegben vágom, és a közepét megtöltöm a krémmel, ügyelve arra, hogy az oldalát és a tetejét ne kenjem be, mert a fondantnak tapadnia kell. A fondantot sütőpapíron kinyújtom, majd óvatosan ráhelyezem a tortára. A felesleget késsel levágom, és félreteszem későbbi felhasználásra.
A torta oldalán a lángokat sárga, piros és fekete paszta természetes ételszínezékekkel készítem el. A torta tetejét sárga ételszínező spray-vel fújom be. Az úttestet fekete természetes színező pasztával összegyúrt fondantból készítem. A kaktuszt fondantból formázom, majd dekor tollal díszítem. Az autó tésztáját kifaragom, megtöltöm krémmel, majd piros színű fondanttal borítom be.
Ezzel a torta nemcsak finom, de látványos is lesz, ideális születésnapokra vagy különleges alkalmakra.
