Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tiramisu torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 liter habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3,5 dl friss kávé
  • rum
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan a tojásos habhoz forgatjuk. Belecsorgatjuk az olajat, majd a masszát egy olajozott, lisztezett tortaformába töltjük.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, teljesen kihűtjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd kis adagokban belekeverjük a mascarponét. A kész krémet hűtőbe tesszük.

A kihűlt piskótát félbevágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a rummal elkevert kávéval. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krém egy részét, úgy, hogy maradjon az oldalára és tetejére is. A felső lap belsejét is meglocsoljuk a kávéval, majd a töltelékre helyezzük.

Ha szeretnénk intenzívebb kávéízt, a torta tetejét is meglocsolhatjuk a maradék kávéval. Ezután egyenletesen bevonjuk az oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Végül ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral.

A tortát hűtőben pihentetjük néhány órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tiramisu-torta-4/