Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 16 szelethez: Tészta: 5 tojás 5 ek cukor 5 ek liszt Krém: 1 cs hidegen keverhető pudingpor 3 dl tej 1 doboz natúr vajkrém 500 ml habtejszín ízlés szerint cukor, ha szükséges 1 dl tej és 1 dl főtt kávé keveréke rumaroma vagy rum Díszítéshez: 2 csomag babapiskóta kevés kakaópor 40-50 cm szalag Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bonita21
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók 16 szelethez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt

Krém:

  • 1 cs hidegen keverhető pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 doboz natúr vajkrém
  • 500 ml habtejszín
  • ízlés szerint cukor, ha szükséges
  • 1 dl tej és 1 dl főtt kávé keveréke
  • rumaroma vagy rum

Díszítéshez:

  • 2 csomag babapiskóta
  • kevés kakaópor
  • 40-50 cm szalag


Elkészítése:

Kettéválasztom a tojásokat, külön tálba a sárgáját és a fehérjét. Először a sárgát verem habosra a megadott cukormennyiség egy részével, majd a fehérjét verem kemény habbá a maradék cukorral. Ezután a habosított sárgáját belekeverem a fehérjehabba a liszttel együtt óvatosan, fakanállal.

Egy 24 cm-es tortaforma alját kicsi margarinnal kikenem, majd liszttel meghintem. Nagyon fontos, hogy csak a forma alját, az oldalát nem, majd a masszát beleöntjöm a formába. Előmelegített sütőben sütöm 170 fokon 15-20 percig, ha kész hűlni hagyom.

A pudingot kikeverem a tejjel (ez főzés nélküli pudingpor) míg a krémes állagot el nem éri, aztán a vajkrémmel még tovább keverem. A tejszínt másik tálba öntöm és minél keményebb állagúra habosítom (ha szükséges kicsi porcukorot is adok hozzá). Ezután az előzőleg elkészített vajkrémes krémmel összekeverem.

A kihűlt piskótát tálcára helyezem és kettévágom. A piskóta egyik felére halmozom a krém egy részét. A babapiskótából néhány darabot a kávés-rumos-tejes elegybe mártom, éppencsak belemártom, ne szívja meg nagyon magát, majd a mártogatott piskótákat a krémre rakom egy rétegben. Aztán rákenem a másik részét (keveset hagyok a díszítéshez) végül a piskóta másik felét ráteszem.
Vékonyan lekenem az oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Tetejét kakaóporral szórom, majd az oldalára ha szükséges kevés krémmel felragasztgatom a piskótarudakat.

Ha körberagasztgattam a babapiskótával a tortát, óvatosan díszes szalaggal átkötöm.

Végül jöhet a díszítés a maradék krémmel vagy olvasztott csokoládéból gyártott kis díszekkel. Legalább fél napot hűtőben állni hagyom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Bonita21
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is