Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 10 evőkanál finomliszt
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál víz
Krém:
- 0,5 l tejszínhab
- 400 g natúr vajkrém
- 20 dkg porcukor
- babapiskóta
- kávé
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a sárgáját és a többi hozzávalót. Nagy gáztepsiben, sütőpapírral bélelve kakaós piskótát sütünk.
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vajkrémeket és végül a porcukrot.
A torta összeállítása: ha ki hűlt a piskóta a krém felét rákenjük, ezután a tetejét befedjük a kávéba áztatott babapiskótával és a maradék krémmel bekenjük.
Végül tetszőlegesen díszítjük fondanttal vagy csak simán a krémmel, kakaóporral és gyümölccsel.