Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes torták

Torta receptek

Tokaji aszú torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A piskótához: 3*3 tojás 3*3 evőkanál liszt 3*3 evőkanál cukor 3*1 evőkanál víz 3*1 teáskanál sütőpor A krémhez: 2 tojás sárgája 10 dkg cukor 3 dl tokaji aszú 1 csomag vaníliás pudingpor 7 dl habtejszín 1 teáskanál zselatin Elkészítése: A piskóta elkészítése: A piskóta hozzávalóiból 3 kerek lapot sütünk egy 22 cm-es formában. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
16 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
csehborbala
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3*3 tojás
  • 3*3 evőkanál liszt
  • 3*3 evőkanál cukor
  • 3*1 evőkanál víz
  • 3*1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tokaji aszú
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin


Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból 3 kerek lapot sütünk egy 22 cm-es formában. A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra kikeverjük.

A fehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém elkészítése:

A krémhez a tojás sárgákat a pudingporral, cukorral és az aszúval csomómentesre keverjük, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a megáztatott zselatint. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk a díszítéshez. A többit lazán belekeverjük a kihűlt pudingba.

A lapokat megtöltjük a krémmel, majd díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Valentin napi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is