Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 400 g búzaliszt
- 20 dkg porcukor
- 150 g vaj
- 2 darab tojás
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)
Töltelékhez:
- 1 tasak vaníliás puding
- 5 dl tej
- 2 ek. kristálycukor
- 1/2 tasak vaníliás cukor
- 2 darab tojássárgája
- 20 g fenyőmag
Elkészítése:
A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.
A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm.
Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem.
A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.

