Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Toszkán torta fenyőmaggal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg nagy szemű mazsola 1 dl édes fehérbor 25 dkg gesztenyeliszt 1 ek cukor 4 ek olívaolaj 8 dkg fenyőmag 1 ág rozmaring Elkészítése: A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk. A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg nagy szemű mazsola
  • 1 dl édes fehérbor
  • 25 dkg gesztenyeliszt
  • 1 ek cukor
  • 4 ek olívaolaj
  • 8 dkg fenyőmag
  • 1 ág rozmaring


Elkészítése:

A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk.

A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát.

A mazsolát lecsepegtetjük, és a felét a tésztához keverjük. Ugyanígy járunk el a fenyőmaggal is.

A maradék olajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát és a masszát elsimítjuk benne. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Kivesszük, majd megszórjuk a maradék mazsolával és fenyőmaggal. Csepegtetünk rá egy kevés olajat, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A formában hagyjuk kihűlni.

Ha a tészta teteje nagyon pirulna, fedjük be alufóliával.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is