Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A

  • 20 dkg oreo keksz
  • 10 dkg vaj

Rétegekhez

  • 150 g étcsokoládé
  • 150 g tejcsokoládé
  • 150 g fehér csokoládé
  • 360 g 35%-os tejszín
  • 480 g 35%-os tejszín
  • 12 g porzselatin

Tetejére

  • oreo
  • csokiforgács

Elkészítése

A tortakarikát (20 cm) egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.

Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 g zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).

Keverjük el, majd tegyük félre.

Az étcsokit a 120 g tejszínnel vízgőz fölött összeolvasztjuk. A zselatint mikróban pár másodperc alatt folyósra olvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.

160 g tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.

Az így elkészült masszát a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.

Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki. Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 g tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűt, majd a habbávert 160 g tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.

Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánk legfelső rétege.

A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.

Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.

Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/tripla-csokis-mousse-torta-sutes-nelkul/