A tortakarikát (20 cm) egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 g zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.
Az étcsokit a 120 g tejszínnel vízgőz fölött összeolvasztjuk. A zselatint mikróban pár másodperc alatt folyósra olvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.
160 g tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.
Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki. Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 g tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűt, majd a habbávert 160 g tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.
Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánk legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.
Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.
Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk.