Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túró rudi torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: 3 tojás 6 dkg liszt 6 dkg cukor 1 ek kakaópor Túrókrém: 1/2 kg túró 1 dkg zselatin 5 dkg víz 20 dkg porcukor 1 rúd vanília magja (de legalább vanília aroma) 1 citrom reszelt héja2 dl habtejszín (növényi) Csokimáz: 15-20 dkg étcsokoládé 1 evőkanál vaj Elkészítése: A piskóta készítését már tényleg nem részletezem. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.11.10.

Elkészítése

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek kakaópor

Túrókrém:

  • 1/2 kg túró
  • 1 dkg zselatin
  • 5 dkg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília magja (de legalább vanília aroma)
  • 1 citrom reszelt héja2 dl habtejszín (növényi)

Csokimáz:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése:

A piskóta készítését már tényleg nem részletezem. Az ITT leírt módon készül. Annyi, hogy egy 24 cm-es kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformában süssük.

Ha készen van és kihűlt, akkor tegyük vissza papír nélkül a formába és készíthetjük a krémet. A zselatint áztassuk be a vízbe, ahogy felszívta a vizet mikróban pár másodperc alatt olvasszuk fel és hagyjuk kicsit hűlni.

A túrót a cukorral, aromával, citromhéjjal keverjük ki (a túrót akár át is törhetjük egy szűrőn, hogy még lágyabb legyen a krém). A picit visszahűlt zselatint folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük, majd kemény habbá verjük a habtejszínt.

A tejszínt egy hablapáttal a túrós krémhez forgatjuk. Szinte azonnal érezni lehet, ahogy a zselatin elkezd “meghúzni”! Ezt a krémet elsimítjuk a kakaós piskótalapon és pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul.

Ha megszilárdult, körbevágjuk a forma mentén a tortát és levesszük a karikát. A csokit a vajjal megolvasztjuk, picit visszahűtjük és leöntjük vele a tortát. Kenjük annyira simára, amennyire lehet. Nem baj (sőt), ha az oldalán is lefolyik.

Hűtőbe visszatéve dermesszük meg a csokimázat is, majd szeletelhetjük.

Nagyon finom és variálható. A túró rudihoz hasonlóan készülhet egy réteg málnazselével vagy barackossal… amilyen ízekben a rudi kapható, vagy amilyet szeretünk.

Ekkor a lekvárt zselatinnal megfogatjuk és eggyel kisebb átmérőjű tortaformába sütőpapírra kenjük. Miután megszilárdult használhatjuk.

A piskótára megy a fele túrókrém, rá a lekváros zselé, rá a másik fele a krémnek és így leöntve csokival. Nagyon finom!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is