Piskóta
Először 5 tojásból, 5 evőkanál cukorból, 5 evőkanál lisztből és fél csomag sütőporból piskótát sütünk. Még melegen feltekerjük, majd megkenjük lekvárral, és feltekerve hagyjuk kihűlni.
A maradék 4 tojásból, 4 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből és a másik fél csomag sütőporból újabb piskótát sütünk tortaformában. Félretesszük, ez lesz az alap.
Töltelék
A margarint a tojássárgákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a túrót, majd alaposan összedolgozzuk.
Közben a zselatint elkeverjük a vízzel, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután a 2 dl tejet felforrósítjuk, és a zselatinhoz adjuk, amíg teljesen feloldódik. A folyékony zselatint a túrós masszához keverjük.
Összeállítás
Egy gömbölyű tálat kibélelünk a lekváros piskótatekercs szeletekkel. Beleöntjük a túrós krémet, majd a tetejére helyezzük a kerek piskótalapot. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy megdermedjen.
Tálaláskor egy nagy tálra kiborítjuk, és szeletelve kínáljuk.
Tipp
A túrós krémbe reszelhetünk citromhéjat vagy adhatunk egy kevés mazsolát is, így még frissebb, gazdagabb ízeket kapunk. Ha különlegessé szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval.