Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat a cukorral robotgéppel kb 10 percig verjük, amíg kifehéredik és habos lesz. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a búzadarát, majd óvatosan összeforgatjuk.
A masszát egy kivajazott, kilisztezett 20 cm-es kapcsos vagy szilikonos tortaformába öntjük és 30–35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A túrót és a tejfölt habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is beledolgozzuk.
Túrógombóc:
A túrót enyhén áttörjük, elkeverjük a búzadarával, a tojással és egy csipet sóval. A masszát 30 percig pihentetjük.
Vizes kézzel kb 20 kis gombócot formázunk a masszából, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és aranybarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. A maradék zsemlemorzsát félretesszük a torta tetejére.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát vízszintesen három lapba vágjuk. A tortaformába visszatéve rétegezzük a túrókrémmel ügyelve arra, hogy a tetejére is krém kerüljön. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
Ezután kivesszük a formából, a tetejét megszórjuk a félretett zsemlemorzsával és a mini gombócokkal díszítjük.
Tipp:
A túrókrémbe tehetsz egy kevés vaníliát vagy reszelt narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjon. A gombócokat akár fahéjas cukorral elkevert morzsába is forgathatod, így még illatosabb lesz a torta.