Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrógombóc torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 dkg búzadara

Töltelékhez:

  • 30 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom héja
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix (20 g)

Gombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • só
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat a cukorral robotgéppel kb 10 percig verjük, amíg kifehéredik és habos lesz. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a búzadarát, majd óvatosan összeforgatjuk.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett 20 cm-es kapcsos vagy szilikonos tortaformába öntjük és 30–35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A túrót és a tejfölt habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is beledolgozzuk.

Túrógombóc:

A túrót enyhén áttörjük, elkeverjük a búzadarával, a tojással és egy csipet sóval. A masszát 30 percig pihentetjük.

Vizes kézzel kb 20 kis gombócot formázunk a masszából, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és aranybarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. A maradék zsemlemorzsát félretesszük a torta tetejére.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát vízszintesen három lapba vágjuk. A tortaformába visszatéve rétegezzük a túrókrémmel ügyelve arra, hogy a tetejére is krém kerüljön. Minimum 3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Ezután kivesszük a formából, a tetejét megszórjuk a félretett zsemlemorzsával és a mini gombócokkal díszítjük.

Tipp:

A túrókrémbe tehetsz egy kevés vaníliát vagy reszelt narancshéjat is, hogy különlegesebb ízt kapjon. A gombócokat akár fahéjas cukorral elkevert morzsába is forgathatod, így még illatosabb lesz a torta.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turogomboc-torta/