Elkészítése
A tortaalap elkészítéséhez a darált kekszet összegyúrjuk az olvasztott vajjal és egy kevés tejjel, hogy jól formázható legyen. A tortaformát kibéleljük folpackkal vagy sütőpapírral, majd a kekszes alapot alaposan belenyomkodjuk a forma aljába. Ezt követően a formát fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az alap megszilárduljon.
Közben a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk. A krém felét a hűtött kekszes alapra öntjük, majd gyümölcsökkel gazdagon megpakoljuk. Végül a krém másik felét ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
A tortát gyümölcsökkel és csokival díszítjük ízlés szerint. Tálalás előtt legalább 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon. Legutóbb nektarinnal készítettem el, de eperrel, erdei gyümölcsökkel vagy banánnal is kiválóan működik.
