Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 kis doboz tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 13 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél citrom kifacsart leve
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat, majd az egészet belekeverjük a kakaós lisztbe. A massza 2/3-át belesimítjuk egy kivajazott tortaformába.
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és a citrom levét. Sima krémmé dolgozzuk, majd a formában lévő tészta tetejére simítjuk.
A tejfölt hozzákeverjük a maradék kakaós tésztához és a túrós krémre simítjuk.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 55-60 percig sütjük. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl. Porcukorral meghintve tálaljuk.