Elkészítése
Először a porcukrot elkeverjük a tojássárgájával és a vízzel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a masszába.
A tésztát két részre osztjuk, és vékonyan elkenjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amikor a tészta megsült, még melegen megkenjük baracklekvárral, és feltekerjük. Hűlés után vékonyan felszeleteljük a piskótatekercset.
Közben kemény habbá verjük a tejszínt. A túrót a cukorral ízesítjük, majd a felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Az apróra vágott befőttet is hozzáadjuk a krémhez.
Egy tálat kibélelünk fóliával, és sorban kirakjuk a piskótatekercs szeletekkel. A túrós tölteléket beleöntjük a piskótával kibélelt tálba, és a tetejét is piskótatekercsekkel borítjuk be. A tortát hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap kiborítjuk a tálból a tortát, és tetszés szerint díszítjük.

