Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós gyümölcsbomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • baracklekvár

Töltelékhez:

  • 55 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15-20 dkg ananászkonzerv
  • 2 dl ananászlé


Elkészítése:

Először a piskótát sütjük meg. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. Egy nagy tepsit papírral bélelünk és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész egy konyharuhába felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.

Közben a túrót áttörjük és a porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint az ananászlével elkészítjük, kicsit hagyjuk hűlni és a túróhoz adjuk. A tejszínt habbá verjük és óvatosan a túróhoz adjuk azt is. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, majd az ananászdarabokat is beleforgatjuk a krémbe.

A piskótát megkenjük a baracklekvárral és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk. Egy kb 1,5 l űrtartalmú tálat szorosan kirakunk a tekercsekkel, ügyelve, hogy maradjon a tetejére is, majd ebbe töltjük a túrós krémet. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt beborítjuk a maradék piskótával és másnapig tovább hűtjük.

A formából óvatosan kiborítjuk és díszíthetjük tetszés szerint.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turos-gyumolcsbomba/