Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós mandarintorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag zselatinpor
  • 7 db mandarin
  • 5 dl habtejszín
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor

Díszítés

  • csoki reszelék

Elkészítése

Megsütjük a piskótát, és ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. Az 5 darab mandarint meghámozzuk (a fehér héjukat is eltávolítjuk), és a hártyák közül kivágjuk. A lecsöpögő levet felfogjuk.

A tejszín felét kemény habbá verjük.

A zselatinhoz öntjük a mandarinlevet és felforraljuk. A túrót áttörjük, simára keverjük a cukorral, és beledolgozzuk a zselatint (ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró). Ebbe a masszába forgatjuk a mandarindarabokat és végül a tejszínhabot. Kicsit állni hagyjuk.

A kettévágott tortalap alsó részét visszahelyezzük a tortaforma peremébe, és belesimítjuk a krémet. Ráborítjuk a felső tortalapot, kissé megnyomkodjuk, és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.

Amikor a torta megdermedt, levesszük a forma peremét. A maradék tejszínt ízlés szerint porcukorral kemény habbá verjük (ez el is maradhat), majd bevonjuk vele a tortát.

A maradék mandarint meghámozzuk és cikkekre szedjük. Ezzel díszítjük a tortát. Lehet még egy kis csokoládéreszelékkel is díszíteni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turos-mandarintorta/