Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 réteslap 10-15 dkg vaj Töltelék: 50 dkg túró porcukor 2 csomag vaníliás cukor reszelt citromhéj mazsola 2 tojás 1 csomag vaníliás pudingpor Elkészítése: Először a tölteléket készítsük el. A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 réteslap
  • 10-15 dkg vaj

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítése:

Először a tölteléket készítsük el.

A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.

A tortaformát kenjük ki vajjal.

Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Ezután helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.

Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába.

A túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.

A maradék 6 réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra.
Ezután óvatosan helyezzük rá a töltelék tetejére, a kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza.
Végül kenjük le olvasztott vajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverés, 150 fokon 40 percig sütöttem, és amikor már kezdett pirosodni a tészta széle, letakartam egy sütőpapírral.)

A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és mint a tortát szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is