Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túrós-rizses mascarponés gyümölcstorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, fokozatosan hozzáadva az olajat és a vizet. Ezt követően a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a sárgájás masszába, hogy a hab ne törjön össze. Egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Piskótához

Krémhez

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, fokozatosan hozzáadva az olajat és a vizet. Ezt követően a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd apránként hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, részletekben beleforgatjuk a sárgájás masszába, hogy a hab ne törjön össze.

Egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta masszát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a piskótát körülbelül 25-30 percig sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta megsült-e (a tűre nem ragadhat tészta). Ha kész, pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd kivesszük a formából, és teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése:

Miközben a piskóta hűl, megfőzzük a zacskós rizst, majd teljesen kihűtjük. A krémhez felverjük a habtejszínt, és hozzákeverjük a zselatin fixet. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a mascarponéval, porcukorral, és a kihűlt rizzsel. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt is, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.

Torta összeállítása:

A teljesen kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, és megkenjük a krém 2/3 részével. Ezt követően rátesszük a másik piskótalapot. A tortát hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen, és a maradék krémet is addig hűtjük.

Miután a torta kellően lehűlt, levesszük a tortaformát, és a torta tetejét, valamint oldalát megkenjük a maradék krémmel.

Díszítés:

A torta tetejét és oldalát tetszőleges gyümölccsel díszítjük. (Javaslat: középre málnát, mellé epret, a szélre pedig nektarint tehetünk.) Elkészítjük a zselét, és ha már eléggé kihűlt, akkor középről indulva rákanalazzuk a tortára. A tortát ismét hűtőbe tesszük pár órára, hogy a zselé is megdermedjen.

Tálalás:

Pár óra hűtés után a torta készen áll a tálalásra. Frissen szeletelve és ízlés szerint tovább díszítve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Olasz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is