Elkészítése
A tojások sárgáját habosra keverjük 5 evőkanál hideg kávéval és 15 dkg cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az 5 evőkanál forró kávét. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és lassan a sárgájás keverékhez adjuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk, széles, óvatos mozdulatokkal, hogy a tészta könnyű maradjon.
Egy 38×22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A krém felét az alsó lapra simítjuk, majd a körte felét egyenletesen elosztjuk rajta. A felső lapot ráhelyezzük, a maradék túrókrémet rákenjük, és a maradék körtét a tetejére szórjuk.
A mázhoz gőz felett megolvasztjuk a csokoládébevonót az olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.
