Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-tiramisu torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál lefőzött espresso (ebből 5 evőkanál forró legyen)
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt (ebből 1-2 kanállal elveszünk és kakaóporral helyettesítjük)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 fél üveg körte befőtt

Tetejére

  • 1 evőkanál olaj
  • 5-10 dkg tortabevonó

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük 5 evőkanál hideg kávéval és 15 dkg cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az 5 evőkanál forró kávét. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és lassan a sárgájás keverékhez adjuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk, széles, óvatos mozdulatokkal, hogy a tészta könnyű maradjon.

Egy 38×22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A krém felét az alsó lapra simítjuk, majd a körte felét egyenletesen elosztjuk rajta. A felső lapot ráhelyezzük, a maradék túrókrémet rákenjük, és a maradék körtét a tetejére szórjuk.

A mázhoz gőz felett megolvasztjuk a csokoládébevonót az olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turos-tiramisu-torta/