Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 6 tojás 6 ek cukor 3 ek liszt 3 ek holland kakaópor Töltelékhez: 500 g túró 180 ml tejszín 150 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 g zselatinpor 100 ml forró víz Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek holland kakaópor

Töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 180 ml tejszín
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 g zselatinpor
  • 100 ml forró víz


Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, és alaposan átkeverjük.

Óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, és egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a kakaós piskótát, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hosszában kettévágjuk, és megtöltjük.

Töltelék készítése:

A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, a tejszínnel és a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a 100 ml forró vízben feloldott zselatinport. Mindent alaposan összekeverünk, egy keveset félreteszünk díszítésnek, majd a többi tölteléket a torta alsó lapjára simítjuk. Betakarjuk a másik lappal, megkenjük töltelékkel, és holland kakaóport szitálunk rá.

Hideg helyen egész éjszaka hagyjuk összeállni a tortát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is