Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg gyümölcs
  • 2 evőkanál tej
  • 20 g zselatin fix
  • 0,5 kg túró
  • 1 nagy zacskó babapiskóta
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 0,5 liter habtejszín
Túrótorta

Elkészítése

A tortasütő alját kibéleljük tejbe kissé megáztatott babapiskótával. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Az egészet jól összekeverjük, hogy sima krémet kapjunk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a vége felé hozzáadjuk a zselatinfixet, majd pár percig tovább keverjük, hogy stabil legyen a hab.

Ezután a kikevert túrót összedolgozzuk a felvert tejszínhabbal, hogy könnyű és krémes állagú legyen. A krém felét egyenletesen a babapiskótára kenjük, majd megszórjuk valamilyen gyümölccsel (például eperrel, málnával vagy áfonyával). Erre újabb réteg babapiskóta kerül, majd ismét krém következik.

A tortát fóliával letakarjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Ezután a tortaformából óvatosan kiemeljük, és a tetejét gumicukorral díszítjük.

A torta oldalához lekvárral ragasztjuk a babapiskótákat, majd egy szalaggal átkötjük, hogy dekoratív legyen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turotorta-3/