Elkészítése
A tészta alapanyagokból piskótát készítünk, amit aranysárgára sütünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgákat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a pudingport, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezt követően hozzáöntjük a maradék tejet, és forrásig főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a citrom levét, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a túrós-citromos krémmel. A torta tetejét és oldalát is egyenletesen bekenjük a krémmel.
A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük, majd tetszés szerint feldíszítjük vele a tortát. A citromot szeletekre vágjuk, és ezt is használhatjuk díszítésként.
Friss, könnyű desszert, tökéletes választás bármilyen alkalomra!
