Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta alapanyagokból piskótát készítünk, amit aranysárgára sütünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgákat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a pudingport, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezt követően hozzáöntjük a maradék tejet, és forrásig főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a citrom levét, és végül […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.31.

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tészta alapanyagokból piskótát készítünk, amit aranysárgára sütünk, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgákat egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a pudingport, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezt követően hozzáöntjük a maradék tejet, és forrásig főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a citrom levét, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.

A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a túrós-citromos krémmel. A torta tetejét és oldalát is egyenletesen bekenjük a krémmel.

A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük, majd tetszés szerint feldíszítjük vele a tortát. A citromot szeletekre vágjuk, és ezt is használhatjuk díszítésként.

Friss, könnyű desszert, tökéletes választás bármilyen alkalomra!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is