Elkészítése
Piskóta
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A tojássárgás masszához először a liszt felét adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, végül a maradék lisztet is.
A masszát 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A műveletet megismételjük, hogy két egyforma piskótát kapjunk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.
Krém
A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. A felét összekeverjük az áttört túróval és egy csomag vaníliás cukorral, így kapjuk a krém alapját.
Összeállítás
Az első piskótalapot tányérra tesszük, megkenjük baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a tejszínes-túrós krém felét. Ráhelyezzük a második piskótalapot, ezt is megkenjük lekvárral, majd a maradék krémmel. A túrós krémmel az oldalát is bevonjuk. A tejszínhab másik felével az egész tortát bekenjük.
A kész tortát legalább 1–2 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
Tipp
A tortát díszíthetjük friss gyümölccsel vagy reszelt csokoládéval is. A baracklekvár helyett más gyümölcslekvárral – például meggyel vagy málnával – is izgalmas változat készíthető.
