Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • baracklekvár
  • 0,5 kg túró
  • 0,5 liter tejszínhab
  • só
  • habfixáló

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A tojássárgás masszához először a liszt felét adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, végül a maradék lisztet is.

A masszát 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A műveletet megismételjük, hogy két egyforma piskótát kapjunk. A kész lapokat teljesen kihűtjük.

Krém

A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. A felét összekeverjük az áttört túróval és egy csomag vaníliás cukorral, így kapjuk a krém alapját.

Összeállítás

Az első piskótalapot tányérra tesszük, megkenjük baracklekvárral, majd ráhalmozzuk a tejszínes-túrós krém felét. Ráhelyezzük a második piskótalapot, ezt is megkenjük lekvárral, majd a maradék krémmel. A túrós krémmel az oldalát is bevonjuk. A tejszínhab másik felével az egész tortát bekenjük.

A kész tortát legalább 1–2 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.

Tipp

A tortát díszíthetjük friss gyümölccsel vagy reszelt csokoládéval is. A baracklekvár helyett más gyümölcslekvárral – például meggyel vagy málnával – is izgalmas változat készíthető.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/turotorta-6/