Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vakondtúrás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál langyos víz
  • 4 dkg kakaópor

A krémhez

  • 60 dkg habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 6 dkg étcsoki
  • 3 db banán

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg világos színű nem lesz. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet is. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tészta alaphoz. A masszát egy kerek formában, előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.

Miután a tészta kihűlt, 1-2 cm mélyen kikaparjuk úgy, hogy 1 cm-es peremet hagyjunk. A kikapart tésztát morzsoljuk össze egy tálban. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük a habfixel és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, mielőtt a habtejszínhez kevernénk (pár kanál habot először a zselatinhoz keverünk, így elkerüljük a csomósodást). Végül hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit is.

A torta aljára hosszában elvágott banánokat helyezünk el, a lapos felükkel lefelé, majd ráhalmozzuk a habtejszínt. A tetejére szórjuk a morzsolt tésztát. A tortát 5 órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vakondturas-torta/