A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg világos színű nem lesz. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet is. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tészta alaphoz. A masszát egy kerek formában, előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.
Miután a tészta kihűlt, 1-2 cm mélyen kikaparjuk úgy, hogy 1 cm-es peremet hagyjunk. A kikapart tésztát morzsoljuk össze egy tálban. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük a habfixel és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, mielőtt a habtejszínhez kevernénk (pár kanál habot először a zselatinhoz keverünk, így elkerüljük a csomósodást). Végül hozzáadjuk az apróra vágott étcsokit is.
A torta aljára hosszában elvágott banánokat helyezünk el, a lapos felükkel lefelé, majd ráhalmozzuk a habtejszínt. A tetejére szórjuk a morzsolt tésztát. A tortát 5 órára hűtőbe tesszük.