Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Vanília krémes diós torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vaníliakrémes diós torta egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns desszert. A puha, diós piskóta és a friss citrommal ízesített vaníliás krém jól kiegészíti egymást. Ünnepi alkalmakra is remek választás, gyümölcsökkel díszítve különösen mutatós.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.08.18.

Tészta

Krém

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a darált diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, végül összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

Összeállítás

A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó réteget megkenjük a krém kétharmadával, majd befedjük a másik lappal. A tetejét és az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel.

Tipp

A tortát friss gyümölcsökkel díszíthetjük, de szórhatunk a tetejére darált diót vagy reszelt csokoládét is. Hűtve szeletelhető a legszebben, érdemes legalább pár órát pihentetni tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is