Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a darált diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, végül összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
Összeállítás
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó réteget megkenjük a krém kétharmadával, majd befedjük a másik lappal. A tetejét és az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel.
Tipp
A tortát friss gyümölcsökkel díszíthetjük, de szórhatunk a tetejére darált diót vagy reszelt csokoládét is. Hűtve szeletelhető a legszebben, érdemes legalább pár órát pihentetni tálalás előtt.
