Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vanília krémes diós torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 10 dkg darált dió (darált)

Krém

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a darált diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjehabot. Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, végül összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

Összeállítás

A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó réteget megkenjük a krém kétharmadával, majd befedjük a másik lappal. A tetejét és az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel.

Tipp

A tortát friss gyümölcsökkel díszíthetjük, de szórhatunk a tetejére darált diót vagy reszelt csokoládét is. Hűtve szeletelhető a legszebben, érdemes legalább pár órát pihentetni tálalás előtt.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vanilia-kremes-dios-torta/