Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Vanília krémes gesztenyés torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, óvatosan beleforgatva. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát hagyjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.02.26.

Tortalaphoz

Krémhez

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, óvatosan beleforgatva. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor levesszük a tűzről, egy lap zselatint belekeverünk, amíg teljesen feloldódik. A pudingot langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és felét a langyos pudinghoz keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük az első piskótalapot.

Gesztenyés krém:

A porcukrot 2 kiskanál vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Közben a rumot és a gesztenyemasszát is hozzáadjuk, amíg egynemű, habos krémet kapunk. A második piskótalapra kenjük ezt a krémet, majd erre a tejszínhab másik felét.

A harmadik lapot ráhelyezzük, és a tortát kívülről bevonjuk vékony rétegben egy kevés gesztenyés krémmel, hogy a marcipán könnyen tapadjon.

Díszítés:

A fehér marcipánt porcukorral vékonyra nyújtjuk, és a torta tetejére helyezzük, úgy igazítva, hogy az oldalát is fedje. A lelógó részeket simítsuk rá óvatosan. Színes marcipánból kis karikákat vagy más díszeket készítünk, és a torta tetejét ízlés szerint dekoráljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is