Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, óvatosan beleforgatva. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.
Krém elkészítése:
A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor levesszük a tűzről, egy lap zselatint belekeverünk, amíg teljesen feloldódik. A pudingot langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és felét a langyos pudinghoz keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük az első piskótalapot.
Gesztenyés krém:
A porcukrot 2 kiskanál vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Közben a rumot és a gesztenyemasszát is hozzáadjuk, amíg egynemű, habos krémet kapunk. A második piskótalapra kenjük ezt a krémet, majd erre a tejszínhab másik felét.
A harmadik lapot ráhelyezzük, és a tortát kívülről bevonjuk vékony rétegben egy kevés gesztenyés krémmel, hogy a marcipán könnyen tapadjon.
Díszítés:
A fehér marcipánt porcukorral vékonyra nyújtjuk, és a torta tetejére helyezzük, úgy igazítva, hogy az oldalát is fedje. A lelógó részeket simítsuk rá óvatosan. Színes marcipánból kis karikákat vagy más díszeket készítünk, és a torta tetejét ízlés szerint dekoráljuk.
