Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vanília krémes gesztenyés torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tortalaphoz

  • 5 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 lap zselatin
  • 15 dkg gesztenye massza
  • 15 dkg porcukor
  • rum
  • 15 dkg vaj
  • marcipán (a díszítéshez )

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, óvatosan beleforgatva. Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk.

Krém elkészítése:

A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. Amikor levesszük a tűzről, egy lap zselatint belekeverünk, amíg teljesen feloldódik. A pudingot langyosra hűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, és felét a langyos pudinghoz keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük az első piskótalapot.

Gesztenyés krém:

A porcukrot 2 kiskanál vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Közben a rumot és a gesztenyemasszát is hozzáadjuk, amíg egynemű, habos krémet kapunk. A második piskótalapra kenjük ezt a krémet, majd erre a tejszínhab másik felét.

A harmadik lapot ráhelyezzük, és a tortát kívülről bevonjuk vékony rétegben egy kevés gesztenyés krémmel, hogy a marcipán könnyen tapadjon.

Díszítés:

A fehér marcipánt porcukorral vékonyra nyújtjuk, és a torta tetejére helyezzük, úgy igazítva, hogy az oldalát is fedje. A lelógó részeket simítsuk rá óvatosan. Színes marcipánból kis karikákat vagy más díszeket készítünk, és a torta tetejét ízlés szerint dekoráljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vanilia-kremes-gesztenyes-torta/