Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliakrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 18 dkg finomliszt
  • 3 kávéskanál szódabikarbóna
  • 22 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 6 dl tejföl
  • 8 dkg darált dió

A krémhez

  • 19 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin

Elkészítése

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es tortaformát. Elosztjuk két részre a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat 200 fokon, 18-20 perc alatt.

A krémhez pudingot főzünk a tejből, pudingporból és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és a héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával. Befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a maradék krémmel a tetejét és végül megszórjuk darált dióval.

Egy-két órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vaniliakremes-torta-2/