Elkészítése
3 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, 1 tk olajat és 1 tk vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük.
9 dkg liszthez adunk 1/2 tk sütőport, majd óvatosan, fakanállal belekeverjük a habhoz.
A formát (28 cm) kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
A maradék hozzávalókból még két lapot sütünk.
A tej mennyiségéből keveset kiveszünk, összekeverjük a pudingporral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűsödésig főzzük.
Kihűtjük és közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
A tetejére kivesszünk pár szem epret, a többit összedaraboljuk.
A vajat a cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
Összeállítjuk a tortát. Alsó lapot megkenjük krémmel, rászórunk az összedarabolt eperből, a második lapot rátesszük, krém, eper és a harmadik lapot ráhelyezzük.
A tetejét is bekenjük krémmel az oldalával együtt.
A tetejét vékonyabbra szeletelt eperrel befedjük. Elkészítjük utasítás szerint a tortazselét és ráöntjük az eperre. Pár órára hűtőbe tesszük.

