Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás-epres torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 9 tojás
  • 27 dkg cukor
  • 27 dkg finomliszt
  • 3 teáskanál víz
  • 3 teáskanál olaj
  • 1,5 teáskanál sütőpor

Krém

  • 1,6 liter tej
  • 4 csomag vanília zű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 80 dkg eper

Tetejére

  • 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése

3 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, 1 tk olajat és 1 tk vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük.

9 dkg liszthez adunk 1/2 tk sütőport, majd óvatosan, fakanállal belekeverjük a habhoz.

A formát (28 cm) kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

A maradék hozzávalókból még két lapot sütünk.

A tej mennyiségéből keveset kiveszünk, összekeverjük a pudingporral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűsödésig főzzük.

Kihűtjük és közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.

A tetejére kivesszünk pár szem epret, a többit összedaraboljuk.

A vajat a cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

Összeállítjuk a tortát. Alsó lapot megkenjük krémmel, rászórunk az összedarabolt eperből, a második lapot rátesszük, krém, eper és a harmadik lapot ráhelyezzük.

A tetejét is bekenjük krémmel az oldalával együtt.

A tetejét vékonyabbra szeletelt eperrel befedjük. Elkészítjük utasítás szerint a tortazselét és ráöntjük az eperre. Pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vanilias-epres-torta/