Elkészítése
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, langyos vajat, és alaposan elkeverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet és kakaót is hozzákeverjük, hogy sima masszát kapjunk.
Egy kevés tojásfehérje habot hozzáadunk a masszához, hogy lazítsuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék habot is, hogy a tészta könnyű és légies legyen.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
1 dl habtejszínt kemény habbá verünk, majd a torta tetejét és oldalát ízlés szerint díszítjük vele. Végül csokoládét reszelünk a tetejére.
Tálalás:
A torta frissen is kiváló, de hűtve még jobban összeérnek az ízek. Jó étvágyat!
