Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vaníliás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 15 db tojás
  • 15 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál liszt
  • 3 csomag sütőpor

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1,7 liter tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • citromlé
  • 0,5 kg porcukor

Bevonat

  • 5 dl habtejszín
  • gyümölcsök

Elkészítése

Három piskótalapot sütünk, egyenként 5 tojásból. Minden piskótához 5 tojást és 5 evőkanál cukrot 10 perc alatt kemény habbá verünk. 5 evőkanál lisztet összekeverünk egy kevés sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba. A masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, hogy három különálló piskótalapot kapjunk.

A krémhez a pudingport és a lisztet elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a citromlevet, a kristály- és vaníliás cukrot, és robotgéppel habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

A torta összeállításakor az alsó piskótalapra kenjük a krém harmadát, belenyomkodjuk a választott gyümölcsöket, majd egy réteg tejszínhabot is kenünk rá. Ráhelyezzük a második piskótalapot, és ugyanígy járunk el. A harmadik piskótalappal zárjuk le a tortát. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/vanilias-torta-zsuzsatol/