5-5 tojásból két piskótalapot sütünk.
Túrós krém
A cukrot a túróval, a tejföllel és a citrommal jól kikeverjük. A rudikat apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk a krémhez. A zselatint forró vízben simára keverjük, majd langyosan a krémhez öntjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is hozzákeverjük a krémhez.
Vaníliás krém
A pudingot megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük, így tejszínes vaníliás krémet kapunk.
Torta összeállítása
Az egyik piskótalapot megkenjük a túrós krémmel, majd rátesszük a másik piskótalapot, és azt a vaníliás krémmel vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a torta jól összeálljon.
Tipp
A torta tetejét díszíthetjük olvasztott csokoládéval, amit csorgatunk rá. Akár téglalap alakú formában, akár kerek tortaformában is süthetjük.
Jó étvágyat!