Elkészítése
A cukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját és az 1 egész tojást habosra keverjük a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A megmaradt tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
A masszát kivajazott és kilisztezett – vagy szilikon – gyümölcstortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A megsült tésztát hagyjuk kicsit hűlni, kivesszük a formából, majd teljesen kihűtjük.
Az epret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, a szárát kivágjuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
A kihűlt tortalap tetejére rákenjük a megfőzött és lehűtött pudingot, majd elrendezzük rajta a szeletelt gyümölcsöt.
A tortazselét a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, és vékony rétegben bevonjuk vele a tortát.
