Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Variálható gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 7 dkg vaj
  • 8 evőkanál tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 50 dkg eper (vagy bármilyen gyümölcs)
  • porcukor
  • 0,5 csomag piros tortazselé (lehet színtelen is)

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A cukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját és az 1 egész tojást habosra keverjük a puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A megmaradt tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.

A masszát kivajazott és kilisztezett – vagy szilikon – gyümölcstortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A megsült tésztát hagyjuk kicsit hűlni, kivesszük a formából, majd teljesen kihűtjük.

Az epret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk, a szárát kivágjuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk.

A kihűlt tortalap tetejére rákenjük a megfőzött és lehűtött pudingot, majd elrendezzük rajta a szeletelt gyümölcsöt.

A tortazselét a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, és vékony rétegben bevonjuk vele a tortát.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/varialhato-gyumolcstorta/